4 modalitati de a scapa de durerile de spate

Multi oameni spun ca nu exista un tratament unic care sa ne scape de durerile chinuitoare de spate, asa ca cel mai bine e sa incercati mai multe metode, pentru a vedea ce vi se potriveste. Va propun in continuare o selectie de remedii date de medici sau de pacienti care sunt de ajutor cand vreti sa ameliorati aceste dureri de spate.

  1. Eliberati endorfinele interioareras

Endorfinele sunt hormoni naturali creati de organismul dumneavoastra. Majoritatea oamenilor nu stiu ca acestea pot fi mai puternice ca medicamentele in a elimina durerile. Atunci cand endorfinele sunt eliberate in organism, acestea ajuta la blocarea semnalelor de durere inregistrate de creier. Endorfinele ajuta, deasemenea, la atenuarea anxietatii, a stresului si a depresiei, care sunt toate asociate cu dureri cronice de spate.

Endorfinele pot fi eliberate prin exercitii fizice, consumul de ciocolata si, in general, alimentele bogate in grasimi si zaharuri, prin ras si prin contact sexual.

  1. Dormiti suficientsomn

Aproximativ doua treimi din populatia care sufera de dureri de spate au tulburari de somn. Un somn inadecvat poate inrautati durearea de spate. Va recomand sa incercati remedii naturale care sa va pregateasca pentru un somn linistitor, cum ar fi ceaiul de tei sau o cana de lapte cald inainte de a va baga in pat. Puteti sa incercati si un masaj cu ulei de levantica care, cu siguranta, va avea efectul scontat.

  1. Sportul350exerciti-cu-mingea-1

    Muschii abdominali inferiori joaca un rol esential in sprijinirea coloanei vertebrale inferioare. Din pacate, aceasta categorie de muschi nu prea este solicitata prin activitatile zilnice, drept urmare au nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra.

  1. Apa rece sau fierbinte

Acest truc de a aplica comprese calzi sau reci pe partea dureroasa nu trebuie subestimat. Terapia cu apa rece are doua avantaje pricipale: reduce inflamatia si actioneaza ca un anestezic local. Cea cu apa fiebinte stimuleaza fluxul de sange si inhiba mesajele de durere trimise creierului.

Share Button