Benzile kinesiologice, o practica inovativa si eficienta

Banda kinesiologica

Banda kinesiologicaBenzile kinesiologice sunt folosite cu scopul imbunatatirii circulatiei sangelui sau a refacerilor unor muschi lezati. Tehnica de aplicare a benzilor kinesiologice a fost initiata in anii “70 in Japonia si a fost folosita, mai ales, de catre sportivii de performanta, avand ca scop principal refacerea muschilor, a articulatiilor sau a tesuturilor. Insa, aceste tipuri de benzi pot fi folosite de toti cei care acuza dureri sau orice alt fel de disfunctii, la nivel muscular si articular. Benzile kinesiologice pot fi aplicate in cazul afectiunilor, cum ar fi: entorse, artrita, spondiloza cervicala, cifoza, discopatie, entezita, patologia ligamentara, dar si in cazul altor afectiuni ca: scolioza sciatica, nevralgia intercostala, spondilolistezis si laxitatea aticulatiei scapulo-humerale. Alte cazuri de afectiuni in care se pot aplica benzile kinesiologice sunt, afectiunile musculare si viscerale. Niste exemple de astfel de afectiuni sunt: rupturile musculare, contracturile musculare, hematom, lumbago, visceroptoza, contuziile, miozita. Mai multe gasiti pe http://ventussa.ro/banda-kinesiologica/

Terapia cu benzile kinesiologice este realizabila abia dupa ce afectiunea este diagnosticata, deoarece fiecare tip de benzi kinesiologice sunt aplicate cu diverse proprietati. Acestea se lipesc pe locul care se doreste a fi vindecat, cu ajutorul unui derivat acrilic. Prin aplicarea lor, acestea pot avea urmatoarele efecte: corectarea aliniamentelor articulare realizate datorita dizlocarilor, pot reduce acumularile de lichide din corp, pot stabiliza tensiunea din fasele musculare, diminueaza oboseala muschilor, corecteaza functiile articulare, atenueaza spasmele musculare si chiar contractile, reduc inflamatiile tesuturilor, elimina hemoragiile create intre piele si muschi, imbunatatesc circulatia sangelui, sustin tendoanele inflamate si stimuleaza sistemele analgezice endogene.

Benzile kinesiologice sunt in special recomandate, pe langa specialistii de la Ventussa, de catre sportivii de top, care le folosesc mai degraba pentru rapiditate cu care acestea vindeca muschii sau tesuturile lezate. Sporturile in care se folosesc mai des aceste tipuri de bandaje sunt gimnastica si tenisul. Poate ati vazut la televizor, in timp ce urmareati olimpiadele sportive sau partide de tenis de camp, benzile colorate care erau aplicate pe unele parti ale corpului de catre unii sportivi, dar nu stiati ce sunt. Ei bine acum stiti, era vorba chiar de benzile kinesiologice. De ce acestea sunt atat de folosite, in special, de catre sportive? Simplu, din cauza ca acestea nu impiedica, in niciun fel, libertatea de miscare, ele dand, pe langa, vindecarea rapida a muschilor, ligamentelor si a tesuturilor lezate si libertatea de miscare in conditii maxime.

O banda de acest tip are ca timp de folosire, de obicei intre 3 si 5 zile, iar inlocuirea acesteia se face numai la recomandarea terapeutului, deoarece folosirea improprie a unei benzi kinesiologice poate avea si efecte negative.

De aceasta terapie nu se pot folosi persoanele care prezinta rani deschise, diabeticii, cei care sunt diagnosticati cu infectii, bolnavii de cancer si cardiacii, deoarece ca orice tip de terapie si aceasta prezinta contraindicatii care trebuie respectate.

Share Button