Cateva idei despre realizarea unei strategii SEO

In momentul in care aspirati la locurile fruntase in clasamentul Google, elaborarea si punerea in aplicare a unei strategii de optimizare SEO este, cu siguranta, cel mai bun mijloc pentru a vedea care este pozitia business-ului dumneavoastra in clasamentul realizat de motoarele de cautare.

Este bine sa stiti ca nu au cum sa existe doua strategii de optimizare SEO identice si ca orice astfel de strategie trebuie sa respecte cativa pasi foarte importanti.

Pentru initierea unei astfel de strategii, firmele de profil va vor analiza mai intai proiectul, dupa care, daca totul este OK, vor pune bazele strategii de durata. Trebuie folosite cele mai potrivite asa zise ”cuvinte cheie” in paralel cu o analiza amanuntita a concurentei si a celorlalte strategii folosite, pentru a putea crea o strategie SEO cu ajutorul careia clientii sa ajunga rapid pe site-ul dumneavoastra.

Urmarirea randamentului site-ului (monitorizarea) se realizeaza cu ajutorul unor aplicatii realizate special pentru rezolvarea rapida a oricarei probleme aparute  (de exemplu, Google Webmaster Tools).

Deoarece aveti nevoie de un site al carui continut trebuie sa fie corect si convingator atat pentru potentialii  vizitatori cat si pentru motoarele de cautare, continutul site-ului dumneavoastra poate sa sufere o serie de modificari de structura, de continut sau chiar de programare web. Uneori, se poate ajunge chiar la o reorganizare a structurii site-ului, modificand total anumite parti sau adaugand lucruri noi. Tineti cont de un aspect foarte important:  calitatea continutului este vitala.

Dupa cum am mai spus, o strategie SEO este o strategie pe termen lung, al carei succes depinde foarte mult de continut. Cu ajutorul continutului se realizeaza un trafic foarte bun, indiferent care ar fi  modificarile de algoritm suferite de catre motoarele de cautare.

Pentru optimizarea on-page a site-ului dumneavoastra trebuie sa oferiti, in permanenta, un continut fresh si foarte bun din punct de vedere calitativ, care sa fie suficient de util potentialilor vizitatori.

Pentru un succes garantat, aveti nevoie de un continut de foarte buna calitate, care sa atraga tot felul de link-uri si sa mentina vizitatorii pe site.

Nu doar continutul si optimizarea site-ului sunt vitale pentru a obtine cheia succesului, motoarele de cautare punand mare pret si pe elementele off-page. Link Building-ul este cea mai importanta parte componenta a unei strategii de optimizare SEO si, din acest motiv, trebuie realizat de catre specialistii in domeniu, in caz contrar atragand penalizari de la Google.

Analiza traficului si a locului pe care se situeaza site-ul dumneavoastra se raporteaza lunar, oferindu-va posibilitatea unei imagini clare asupra traficului si randamentului strategiei de optimizare SEO folosita.

Share Button