Ce boli trateaza ventuzoterapia

Tratamentul cu ventuze a inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Este o tehnica non-invaziva care da rezultate extrem de bune inca de la primele sedinte. Beneficiile acestei terapii sunt recunoscute de mii de ani, ventuzele avand capacitatea ca, odata aplicate pe corp, sa amelioreze sau chiar sa vindece unele afectiuni. Trateaza tusea, junghiurile, dar si racelile. Acestea se aplica pe locurile potrivite, la cald cum se spune si ajuta la deblocarea sistemului muscular si energetic. Circulatia sangvina va fi imbunatatita ca urmare a aplicarii ventuzoterapiei, iar imunitatea organismului va creste. In cele mai vechi timpuri, ventuzele erau nelipsite din trusa medicului si se gaseau in fiecare casa. Si bunicii le aplicau, capatand dexteritate in timp datorita exercitiului. Dar asa isi scapau nepotii de raceli, tuse si durere in gat. Printre ventuzele traditionale se numara cele care se aplica „la cald” care au peretii ingrosati si dimensiuni mici, dar si cele care se aplica „la rece”. Acestea din urma sunt facute din cauciuc si sunt extrem de rezistente in timp datorita materialului din care sunt facute.

ventuze 1

Va invinetiti

Dupa ce ventuzele sunt aplicate se asteapta timp de un sfert de ora pentru ca in interior sa se formeze echimoze. Veti observa cum pielea se va ridica usor din cauza presiunii create, isi va modifica aspectul, iar umiditatea va creste in interiorul ventuzei. Dupa ce ventuzele au fost scoase, pielea se maseaza cu gel sau o crema hidratanta. Cu siguranta veti ramane pe piele cu urme, uneori vinetii, insa in timp de trei-patru zile, acestea se vor vindeca si vor disparea. Aplicarea ventuzelor acționează direct asupra țesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism. Ventuzele pot fi plimbate pe corp dupa ce acestea au fost fixate. Important este insa ca intre acestea si corp sa nu intre aerul. Trateaza bolile muschilor, in general aplicarea ventuzelor fiind in zona spatelui si la nivelul umerilor, cate una in fiecare parte. se face o pauza de trei-patru zile, dupa care procedura se repeta.

Ventuzele trateaza reumatismul

Nu putine sunt persoanele care sufera de reumatism. La orice schimbare a vremii, acestia resimt imediat o durere a oaselor si parca nu exista nici un leac pentru ameliorarea acestora. Daca sunt pozitionate corect, ventuzele, indiferent de materialul din care sunt confectionate, ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si a durerilor de spate care pot aparea de la statul prea mult pe scaun sau in urma unui efort fizic sustinut. In urma terapiei, muschii incep sa se relaxeze si veti scapa ca prin minune de durerile sacaitoare. Ventuzoterapia este recomandata si pentru a elimina toxinele din organism. Ventuzele actioneaza supra tesuturilor in mod direct si ajuta la eliminarea depozitelor de grasime, dar si a toxinelor din organism. Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul bolilor reumatismale, articulare și respiratorii, tratamentul cu ventuze mai este recomandat și pentru a grăbi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.

Share Button