Ciocolata, un remediu dulce asupra sanatatii

Obtinut dintr-un amestec de cacao, zahar, lapte si arome, ciocolata este o incantare pentru papilele gustative ale oricarui iubitor de dulce. Ciocolata se gaseste in comert sub forma de tableta, baton sau praline. O scurta istorie a arborelui de cacao ne arata ca acesta este originar din America Centrala si de Sud. Prima planta a fost cultivata in urma cu 3.500 de ani pe coasta din Golful Mexic. Cu toate ca medicii nu recomanda consumul dulciurilor din cauza ca strica dintii, un studiu din 2003 demonstreaza ca ciocolata joaca un rol important in mentinerea sanatatii. Bogata in flavanoli, alimentul dulce ajuta la relaxarea si largirea vaselor de sange.

ciocolata

Cunoscuti si sub numele de vitamina P, flavonoizii functioneaza ca antioxidanti puternici pentru corp. Acestia au rolul de a reduce inflamatiile, de a mentine arterele sanatoase si lulta impotriva procesului de imbatranire. Totodata, flavanoizii reduc riscul de dementa si bolile de inima. Potrivit unui alt studiu facut trei ani mai tarziu, consumul de ciocolata si-a demonstrat beneficiile asupra sanatatii pe pacienti care sufereau de dereglari ale tensiunii arteriale sau aveau probleme cu tensiunea. In epoca moderna, productia de ciocolata a evoluat foarte mult: a ajuns la punctul in care substantele naturale din compozitie ofera sanatatii o stare mai buna. Nu va sfiiti sa consumati ciocolata. Aceasta nu ingrasa decat consumata in exces.

Ciocolata ajuta sistemul circulator

Consumul de ciocolata amaruie este benefic pentru sistemul circulator si ajuta la tratarea unor anumite tipuri de cancer. Cu toate aceste beneficii asupra sanatatii, consumul excesiv de ciocolata duce la aparitia obezitatii si a diabetului zaharat. In timp ce se topeste in gura, activitatea electrica a creierul cunoaste o crestere, la fel ca ritmul cardiac. Exista si o dieta bazata pe consumul de ciocolata. Aceasta pune accent pe consumul de capsule de ciocolata si cacao. Cacaua are un puternic efect antioxidant natural cu un impact major asupa sanatatii corpului uman. Pe langa beneficiile pe care le are asupra sanatatii, ciocolata este si un afrodisiac. Datorita continutului de zahar, ciocolata stimuleaza hipotalamusul, creand o senzatie placuta ce are efect asupra serotoninei.

Daca nu v-ati gandit pana acum sa combateti tusea cu consumul de ciocolata, este bine sa retineti acest remediu dulce. Continutul de teobromina (este un alcaloid xantinic cu rol excitat al sistemului nervos) este de trei ori mai eficient in tratarea tusei decat codeina, acre este principalul medicament utilizat impotriva tusei. Totodata, ciocolata calmeaza si redihrateaza mucoasa gatului. Potrivit cercetatorilor, 100 de grame de ciocolata va tine departe de bolile de inima si de accidentele vasculare cerebrale. La consumatorii de ciocolata s-a observat ca beneficiaza de un nivel mai mare de energie decat cei care nu consuma alimental dulce. Potrivit altor cercetari, persoanele consumatoare de ciocolata prezinta un risc cu 11% mai mic de a dezvolta o boala de inima pe parcursul vietii.

Share Button