Cupele menstruale, un bun inlocuitor pentru tampoane

Cupele menstruale sunt, pentru multe persoane, inca necunoscute de ceva vreme. Anumite persoane au auzit deja de ele. Ca o alternativa pentru igiena lunara, o sa facem cunostiinta cu cupele menstruale. Acestea permit fetelor si femeilor sa aiba o noua experienta pe perioada menstruatiei.

Invitam fiecare fata si femeie sa probeze acest inofensiv mijloc de protectie. De fapt, ca sa ne apropiem si mai mult de tema aceasta, va vom explica toate lucrurile pe care le stim despre aceste cupe menstruale. Pentru cei care doresc sa afle cum se procedeaza cu acestea, va vom explica intr-un mod foarte clar, pentru ca lucrurile sa fie foarte bine intelese. De fapt este vorba sa apreciem ce este o cupa menstruala, cum functioneaza aceasta, ce avantaje confera, ce dezavantaje pot interveni si cum pot fi prevenite acestea.

https://www.youtube.com/watch?v=VSqCs8HqLbI

 

De fapt, ar trebui ca fiecare astfel de “ trusa de urgenta” sa contina si cate o cupa menstruala, caci ea este nu numai practica, ci prezinta avantaje si din punct de vedere al sanatatii, este mult mai ieftina si poate inlocui in mod complet, pe parcursul intregului an, tampoanele care sunt foarte scumpe. In afara de aceasta, are avantajul ca nu se mai face atat de mult gunoi, iar cand spun acest lucru ma refer la cupele menstruale, desigur.

Se stie ca fiecare fata sau femeie are mai devreme sau mai tarziu, menstruatie. La unele fete incepe de la 11 ani, iar la altele in jurul varstei de 14 ani. Inceputul perioadei de menstruatie este unul foarte neregulat. El oscileaza intre zile mai slabe si zile mai grele. Uneori, aparitia ciclului menstrual provoaca dureri mari la abdomenul inferior, alteori nici nu iti dai seama.

Menstruatia este partea feminitatii unei femei. La inceput, fetele folosesc mai mult tampoane externe, iar mai tarziu acestea folosesc tampoane interne. Doar de scurta vreme, folosesc femeile cupele menstruale.

Generatia mamelor noastre nici nu au auzit de aceasta metoda foarte comoda si necomplicata. Si ceea ce ele nu stiu sau nu au folosit, nu poate sa le aduca o foarte mare incredere. Mai tarziu, cand femeile incep sa foloseasca hormoni pentru controlul si preventia sarcinii, se modifica fluxul sangerarii menstruale.

Hormonii controleaza ciclul menstrual foarte exact, iar acesta va veni punctual. Femeile considera acest lucru ca fiind unul foarte practic si in acest fel cand sa se astepte ca le vine menstruatia. In cazul in care, pilula anticonceptionala este luata fara intrerupere, de exemplu pe perioada unor examene sau in timpul concediului si chiar dupa o operatie, ciclul menstrual poate fi putin deviat, adica el nu va mai veni foarte la timp.

Share Button