Hemoroizii, o afectiune „rusinos” de dureroasa

Aproape de 40 de ani, barbatii incep sa se confrunte cu diverse probleme. Fie ca firele de par albe incep sa se inmulteasca de la o zi la alta, incep sa se ingrase sau intra in criza varstei, barbatii nu prea vorbesc despre problemele lor. Desi se confrunta si ei cu diverse afectiuni, le este rusine sa vorbeasca despre ele si sa apeleze la ajutorul unui specialist. Din categoria afectiunilor de care se rusineaza fac parte si hemoroizii. Aparitia si dezvolatrea lor este dureroasa, provoaca mancarime, dar si hemoragie in cazul in care se agraveaza. Hemoroizii reprezinta vene anale dilatate localizate in peretele rectului si anusului si sunt doua tipuri: interni si externi. Cei interni sunt cel mai frecvent intalniti, iar dezvoltarea lor are loc in anus si duce la dureri urmate de sangerari minore. Cei externi sunt la fel de durerosi si pot duce la sangerari. Si femeile se pot confrunta cu aceasta afectiune, mai ales in timpul sarcinii sau in momentul in care ridica greutati. Aveti grija si la cat de mult timp petreceti stand pe scaun: afectiunea poate fi agravata si statul prea mult pe scaun conduce la aparitia hemoroizilor.

hemoroizi 2

Tratament si indicatii

In general, in formele usoare ale aparitiei hemoroizilor, acestia se trateaza local cu ajutorul unor creme pe care le puteti lua de la farmacie. Celor interni le poate veni de hac laserul. In cazul in care procedurile nu dau rezultatele dorite, se apeleazain ultima instanta la extirparea pe cale chirurgicala, insa metoda este una extrem de dureroasa, deoarece provoaca dureri mari. Si tratamentele naturiste va pot ajuta sa scapati de hemoroizi. Sunt indicate baile calde la sezut, aceastea ajutand la facilitarea circulatiei sangelui in zona, reducand venele dilatate. Pentru hemoroizii externi, aplicati direct plicurile de ceai cald. Reduce inflamatia si atenueaza durerea. Si gheata puteti aplica pentru a calma durerea, insa nu trebuie sa stati mai mult de 20 de minute cu sezutul in gheata. Si vaselina ajuta la calmarea durerii. Incercati sa nu va scarpinati, ci sa tamponati zona cu hamamelis nedistilat. Vitamina E si uleiul din germeni de grau va sunt de ajutor. Important este sa pastrati o igiena corespunzatoare a zonei.

Ajuta si galbenelele

Crema de galbenele se numara si ea printre miracolele naturii. Reduce durerea si calmeaza zona. Incercati sa va intindeti si sa va odihniti. Ridicati-va de pe scaun la intervale regulate pentru a preveni aparitia hemoroizilor. Aveti grija si la ceea ce mancati: evitati sa mancati mancaruri piperate si sarate, deoarece conduc la aparitia hemoroizilor. Consumati cereale in mod regulat, deoarece contin fibre care alunga durerea si reduc aparitia hemoroizilor. Includeti in dieta alimente bogate in fibre, legume proaspete, orez, dar si fructe. Evitati sa ridicati greutati fie ca este vorba despre cele din sala de forta sau de mutat patul din dormitor.

Share Button