Homeopatia, obiect de studiu in facultatile din Franta

homeopatie

Vechi de peste 2000 de ani, pricipiile homeopatiei au prins din ce in ce mai mult „curaj” si printre romani. Homeopatia este un tratament pe baza de plante ce are ca scop marirea capacitatii de autoaparare a organismului impotriva bolilor. Un rol important in tratarea pacientului il are cunoastearea problemelor din interior, pornind de la cele medicale si ajungand la cele de ordin sentimental. Principiul homeopatiei este cunoscut sub numele de „Legea similitudinii”. Pe scurt, o boala este considerata a fi vindecata cu aceeasi substanta care este capabila sa produca boala la pacientul sanatos. Un exemplu elocvent este cafeaua: consumata in cantitati mari si la ore nepotrivite, provoaca insomnii. Homeopatii spun ca a consuma cafea in dozele prescrise de ei ca si medicament homeopat induce somnul. Medicul homeopat are rolul de a trata pacientul si nu boala in sine. Tratamentele homeopate sunt prescrise individual si vindeca stresul, bolile digestive sau de piele, tulburarile de somn, dar si alergiile sau infectii ale cailor respiratorii. Exista peste 4.000 de lucrari de cercetare care demonstreaza eficacitatea tratamentelor homeopate. Exista si la noi in tara scoli si facultati unde hiomeopatia este obiect de studiu. Se estimeaza ca numarul pacientilor care accepta un tratament homeopat si il urmeaza depaseste 500 de milioane.

homeopatie

Homeopatia, practicata de orice medic

Nu te poti numi homeopat daca nu ai studii in domeniul medicinei. Tratamentul individualizat nu se prescrie decat dupa ce medicul afla problemele cu care te confrunti. Doar in baza unui istoric al pacientului i se poate prescrie medicatia potrivita. Tratamentele homeopate au rolul de a alunga starile de neliniste, de anxietate si de a-l face pe pacient sa inteleaga ca el este propriul lui stapan. Acesta din urma alege de ce boala vrea sau nu sa sufere. Medicul asculta, interogheaza, examineaza si propune o schema de tratament ce trebuie urmata cu sfintenie. Se cunosc efectele homeopatiei asupra gastroenteritei, de exemplu. Actiunea tratamentului este una imediata, iar perioada de covalescenta este scurta. Medicatia are rolul de a-l face pe organism sa lupte impotriva factorului declansator al bolii.

Si copiii pot merge la homeopat

Sa nu va temeti sa apelati la ajutorul unui homeopat in situatia in care copilul are o problema. Nu au fost demonstrate efecte negative asupra celor mici si nici contraindicatii. Tratamentul homeopat poate fi aplicat copiilor inca din primele ore de dupa nastere. Granulele se dizolva intr-un biberon cu apa sau pot fi tinute sub limba copilului. Totodata, homeopatia poate fi folosita cu incredere si de catre femeile insarcinate sau persoanele varstnice. Printre celebritatile care au apelat la tratamentele homeopate se numara Mahatma  Gandhi, familia regala a Angliei, Tina Turner sau Mark Twain.

Share Button