Masajul cu pietre si ajutorul dat unui corp stresat

Terapia cu ajutorul pietrelor nu este o metoda noua de relaxare a corpului. Bazaltul sau pietrele care ajuta la relaxarea corporala este o roca vulcanica, iar recent s-a descoperit ca structura sa minerala este asemanatoare cu muschii corpului uman. Datorita acestui lucru se poate explica si efectul terapeutic pe care aceste pietre il au atat asupra psihicului cat si asupra fizicului. Efectele folosirii acestor pietre pe corp sunt recunoscute si de indieni inca de acum mii de ani. In mod regulat, terapia cu pietre se face in combinatie: se folosesc atat pietre calde cat si reci, insa cea mai noua metoda este terapia si masajul cu ajutorul pietrelor calde sau fierbinti chiar. Masajul va destreseaza si va ajuta sa va regasiti echilibrul pierdut. Terapia cu ajutorul pietrelor este recunoscuta in toata lumea, iar efectele sale duc la detoxifierea organismului, la relaxare si la echilibrul energetic al corpului. Pietrele au diferite forme si marimi si sunt alese in functie de fiecare parte a corpului ce va intra sub „incidenta” masajului: umeri, genunchi, spate, gat sau coloana. Cele rotunde vor fi puse pe brate si maini, cele fine pe spate si ceafa, iar cele lunguiete pe zona gatului.

pietre

In ce consta masajul

Potrivit „regulilor” orientale, sunt sapte puncte energetice care poarta numele de chakre. Din aceste puncte, energia este distribuita in intregul organism cu ajutorul a numeroase canale energetice. Aceste puncte echilibreaza energia pe care o transmite apoi in tot corpul. Astfel, aceste pietre sunt asezate in dreptul punctelor energetice care fac legatura dintre membreloe interioare cu cele superioare. Inainte ca acestea sa fie aplicate pe corp, se incalzesc intr-un recipient unde temperatura apei ajunge la 55 grade Celsius. Dupa ce se obtine rezultatul dorit, pietrele se aplica pe corp, insa nu inainte de a fi urmarite punctele energetice. Se aplica o presiune pe pietre si se incepe masajul propriu-zis. Nu este nimic dureros, veti simti doar cum intregul corp se va relaxa in cel mai scurt timp.

Se foloseste ulei

Pentru ca pietrele special pregatite pentru masaj sa-si faca datoria, se maseaza in prealabil corpul cu ulei pentru ca actiunea pietrelor pe piele sa fie una delicata si nedureroasa. Se folosesc in special uleiuri de aromoterapie. Astfel, pietrele sunt asezate si inclinate prin apasare, pe piele. Durerea resimtita de corp va fi una placuta, dupa care se instaleaza starea de relaxare totala a corpului. Caldura data de pietre este cea care relaxeaza muschii si face corpul sa transpire, ceea ce duce la eliminarea toxinelor. Dupa incheierea fiecarei sedinte, „pacientul” trebuie sa bea foarte multa apa pentru a se hidrata si a reface „stocul” de lichide din organism pierdute prin transpiratie. Cine doreste sa invete tainele masajului cu pietre trebuie sa scoata din buzunare 700 de lei.

Share Button