Masajul de relaxare

masaj_clasic_suedez

Beneficiile masajului suedez

Din cauza  deadlines-urilor de la locul de munca, a traficului, a unor relatii defectuase si multe alte probleme prezente in viata fiecaruia dintre noi, corpul uman acumuleaza cantitati mari de hormoni ai stresului. Acestia pot cauza depresie, tulburari ale somnului, dureri de cap si probleme digestive.

Masajul suedez este unul de relaxare si are puterea de a scadea considerabil cantitatea de hormoni ai stresului din organism, lasandu-l complet odihnit si o stare de spirit mai buna, chiar si dupa ce sesiunea s-a terminat.

Procesul de relaxare

Clientul este asezat pe o masa de masaj, terapeutul avand grija sa creeze un mediu linistit si reconfortant. Iluminarea difuza si muzica linistitoare sunt aspecte imortante care contribuie la crearea atmosferei perfecte. Maseorul isi foloseste mainile pentru a exercita o presiune asupra corpului, manipuland usor tesutul muscular. Prin tehnicile folosite, teraputul reuseste sa va ofere relaxarea completa a mintii si a corpului.

Eliberarea stresului

Eliberarea stresului este cel mai important beneficiu pe care masajul suedez il aduce organismului si este un aspect foarte important daca va doriti un stil de viata sanatos. O sesiune de masaj de o ora reduce stresul prin scaderea frecventei cardiace si reducerea nivelului de insulina si cortizol. Deasemenea, masajul imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce duce la scaderea tensiunii arteriale, imbunatatind finctiile organismului. Tehnicile utilizate in timpul sesiunii faciliteaza fluxul sanguin din zonele aglomerate, permitand sangelui sa curga prin zonele vizate. In acelasi timp, este eliminat excesul de acid lactic din muschi, lucru care ajuta la imbunatatirea functionarii a sistemului limfatic. Toate aceste aspecte duc la intarirea sistemului imunitar si scad riscul de accidente vasculare cerebrale, atac de cord si insuficienta renala.

Stresul poate provoca si dureri  musculare, dar datorita masajului acestea sunt eliminate prin tehici speciale care reduc tensiunea din muschi si le creste elasticitatea. Fluxul de sange facilitat de masaj ofera, deasemenea, oxigen si substante nutritive muschilor, ceea ce duce la reducerea durerii, a inflamatiei si a rigiditatii.

Intinerirea corpului

In timpul sesiunii de masaj suedez, majoritatea clientilor au afirmat ca nu au doar sentimentul de relaxare, ci si senzatia de intinerire a corpului. Acest sentiment este atribuit eliberarii de dopamina si serotonina in timpul masajului. Acesti hormoni sunt responsabili cu starea de bine si de fericire. Studiile arata ca, in timpul sesiunii de masaj, activitatea in lobul stang al creierului este scazuta (in cazul in care pacientul sufera de depresie este crescuta), iar cea din lobul drept este crescuta (aici activitatea creste cand pacientul este fericit).

Stimularea sistemului imunitar

In cele din urma, masajul suedez stimuleaza sistemul imunitar prin reducerea cantitatii de cortizol. Acesta mai este denumit si hormonul stresului si este responsabil cu crestere in greutate daca este prezent in cantitati mari. Acesta ataca celulele de aparare a organismului care sunt responsabile cu uciderea bacteriilor si a virusilor. Drept urmare, cand nivelul de cortizol este scazut, avem un sistem imunitar puternic.

Durata si desfasurarea sesiunii de masaj suedez

O sesiune de masaj dureaza 60 de minute. In primele 5 minute clientulului i se adreseaza o serie de intrebari despre antecedentele medicale, timp in care acesta se dezbraca si se aseaza pe masa de lucru. Urmatoarele 50 de minute sunt alocate masajului propriu-zis, iar in ultimele 5 minute clientul va primi niste recomandari.

 

Share Button