Masajul facial si automasajul pentru o stare generala de bine

Nu exista femeie care sa nu isi doreasca sa mearga, cel putin o data pe saptamana la masaj, indiferent despre ce parte a corpului este vorba. Insa masajul facial, pe langa cel de relaxare, are un rol important in mentinerea elasticitatii pielii. Imediat ce degetele va ating, simtiti nu doar pe fata, ci si pe intreg corpul, furnicaturi si cum se ridica pielea pe voi, la propriu. Mediul inconjurator, dar si stresul fac ca pielea sa sufere in foarte multe moduri: incep sa ne apara cosuri, tenul sa se usuce si sa nu mai stim ce creme sa folosim pentru a le da de capat problemelor. Orice femeie are nevoie de o ingrijire speciala a tenului si de o alta abordare la schimbarea de anotimp. Se schimba cremele, chiar daca modul de intretinere este acelasi. In timp ce iarna tenul se usuca si crapa, vara il veti simti tot timpul gras si lucios. Masajul facial nu trebuie sa lipseasca din ritualul zilnic de infrumusetare al nici unei femei. Daca nu puteti ajunge la salon, va puteti face si singure, acasa, masajul care ajuta la eliminarea toxinelor si a problemelor aparuite pe fata. Totul, in combinatie cu o crema puternic hidratanta, mai ales ca suntem in plin sezon rece.

masaj facial 3

Fara cearcane

Stresul, dar si tensiunile acumulate de-a lungul zilei se vor reflecta in primul rand pe fata, prin aparitia ridurilor si a cearcanelor pe care cu greu le putem estompa. Unii medici merg intr-acolo incat afirma ca masajul facial este cea mai importanta operatie cosmetica, fiind un proces extrem de complex. Nu actioneaza doar la nivelul pielii, ci ajunge in toata profunzimea organismului. Pentru a crea o stare de bine organismului, acesta trebuie facut corect are capacitatea de a-i oferi pielii fermitatea si elasticitatea de care are nevoie. Masajul nu se poate face oricum, ci miscarile trebuie sa fie studiate in prealabil si corelate intre ele. Daca este facut cu regularitate, pielea isi va recapata prospetimea si luminozitatea. Masajul facial ajuta patrunderea cremei folosite in profunzimea pielii, aduce la normal circulatia sangelui, mentine tonusul muscular si are efect de detoxifiere si relaxeaza muschii de la nivelul pielii.

Automasajul, recomandat

Pentru ca nu puteteti ajunge de fiecare data la salon, este bine sa stiti sa va faceti si singure masajul fetei. Se vor face miscari circulare in jurul ochilor si a buzelor, dinspre interior spre exterior. Se maseaza fiecare obraz in parte, dar si decolteul si gatul. Miscarile se fac de jos in sus si usoare, iar pe frunte se vir face cerculete mici si se insista pe zona tamplelor si pe cea dintre sprancene. Frecventa exercitiilor faciale trebuie sa fie de doua sau trei pri pe saptamana. Nu incepeti automasajul daca nu v-ati demachiat corect. Pielea trebuie sa respire si orice urme de machiaj trebuie eliminate pentru ca masajul sa aiba efectul dorit.

Share Button