Pierderea parului la menopauza

caderea parului menopauza

Pentru multe femei, parul este ceva ce îl controlam, îl tăiem, îl stilizam și alegem cum sa îl purtam. Este un mod al nostru de a ne exprima personalitatea și imaginea. Dacă pierdem mult par, ne putem simți mai puțin feminine, mai puțin în control și ne poate afecta imaginea de sine.

Vârsta medie al menopauzei este în jur de 50 ani, iar în acest timp femeile experimenteaza schimbari ale parului. Mai comun volumul și a conditia parului par să se schimbe în mai rău, iar unele femei observa ca parul nu le mai crește atât de mult ca înainte. Mai mult par pare sa cada atunci când ne spalam pe cap. Unele femei vor experimenta pierderi ale parului mult mai profunde .

O pierdere completă a parului, cum este văzut și la bărbații ce devin complet cheli, este mult mai rar la femei și de obicei este cauzat de o conditie medicala, sau un tratament medical, cum ar fi chemoterapia.

De ce se întâmpla acest lucru?

Acest lucru este foarte comun, crește odată cu vârsta și variaza în funcție de etnie. Chiar dacă se poate întâmpla la orice vârsta, aceasta conditie apare cel mai des la menopauza. Asta nu înseamnă ca doar hormonii sunt vinovați, chiar dacă estrogenul are un rol de protejare, menține parul în faza de creștere. Vârsta în sine este un factor și chiar dacă femeile își pot ingriji parul cu produse cosmetice, acest aspect nu poate fi tot timpul controlat. Genetica este foarte importanta și poți observa familii în care atât femeia cât și bărbatul suferă de pierderi ale parului.

Ocazional, momentele acute de stres asupra corpului vor influența creșterea parului, de exemplu bolile, stresul emoțional. Unele medicamente pot influența de asemenea.

caderea parului menopauza

Este ceva greșit?

Majoritatea femeilor ce observa pierderi ale parului în jurul menopauzei, nu suferă de nicio boala. Doctorul te poate întreba dacă exista un declansator ce a pornit aceasta pierdere a parului, cum ar fi deficiența dietetica, stres sau anumite boli. Vei fi întrebat despre istoricul tău medical, pentru a elimina unele cauze medicale.

 

Share Button