Top 6 sfaturi pentru o vacanta fara insolatie

protectie_solara_soare_familie

August este luna in care majoritatea romanilor pleaca in concediu la mare sau la munte.Foarte des concediul este stricat din cauza imprudentei, deoarece, chiar daca suntem bombardati din toate partile, multi inca nu stiu cat de important este sa fim precauti atunci cand stam la plaja sau cand mergem pe munte. In acest articol va voi prezenta 6 reguli de baza de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne expunem la razele solare.

  1. Palaria

Indiferent ca este vorba de o palarie, sapca sau bandana, este foarte important sa optam pentru ea atunci cand ne plimbam. In caz contrar durerile de cap nu vor intariza sa apara si, de ce sa nu recunoastem, ultimele locuri pe care vrem sa le vizitam intr-o vacanta sunt farmacia sau spitalul.

  1. Crema de protectie

Aceasta este un must have pe intreg sezonul estival. Factorul de protectie este indicat sa fie maxim, dar aici tine foarte mult de tipul de piele pe care il aveti. Fie ca folositi creme sau uleiuri, aceste va vor tine departe de arsuri solare si vor conferi un bronz uniform si, cel mai important, sanatos.

Lotiune de plaja

  1. Orele de plaja sau plimbare

Chiar nu este un mit ca nu ar trebui sa iesim vara din casa intre orele 11:30 si 16:30. In acest interval soarele este foarte puternic si dauneaza teribil pielii si intregului organism, indiferent daca sunteti dat cu crema de protectie. Daca nu vreti sa stati in casa sau in camera de hotel, puteti opta pentru o piscina acoperita sau pentru o bere sau, in cazul celor mici, un suc pe o terasa.

  1. Imbracamintea

Aceasta trebuie sa fie lejera, larga, din bumbac, si, contrar asteptarilor, sa acopere cat mai mult din piele. Astfel va veti simti protejat si comod. Stiu ca vara este momentul oportun sa ne mandrim cu formele lucrate in sezonul rece la sala, dar este mai importanta sanatatea si seara nu ne opreste numeni sa o facem.

  1. Ochelari de soare de calitate

Ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru a proteja ochii de razele puternice ale soarelui. Acestia nu sunt doar un accesoriu cool, ci o necesitate. Incercati sa va achizitionati unii de calitate si evitati toate tarabele care comercializeaza fake-uri, deeoarece, in afara de aspect, chiar nu au nici o utilitate si nu ofera suportul necesar ochilor.

Hidratarea

Hidratarea este importanta, indiferent de anotimp, dar vara trebuie sa fim mai atenti. Din cauza caldurii, care este din ce in ce mai mare in ultimii ani, organismul se deshidrateaza si este cunoscut faptul ca suntem facuti din 80% apa. Iar acesta este un argument care nu cred ca mai are nevoie de multe explicatii.

Share Button